sobota, 11 maja 2013

Roladki z łososia z kremem chrzanowym

Przystawka na sobotnią kolację we dwoje, wieczór ze znajomymi lub przekąskę na spotkaniu rodzinnym.
Roladki z wędzonego łososia z kremem chrzanowym robi się bardzo szybko.
Na wszelakich spotkaniach u mnie w domu zawsze jako pierwsze znikają ze stołu.



























Składniki :
* 200 gram wędzonego łososia w plastrach
* 125 gram serka naturalnego Twój Smak (Piątnica) lub Philadelphia 
* 2 łyżki chrzanu  - ja lubię jak krem jest delikatnie chrzanowy, taka wersja zawsze najbardziej smakowała moim gościom, 
* 1 łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego 

Przygotowanie:
1. Serek, jogurt i chrzan mieszamy dokładnie na jednolitą masę.

2. Płaty łososia rozdzielamy i każdy płat smarujemy kremem chrzanowym. Zwijamy w roladkę.  
3. Do kremu można dodać świeżego koperku. Czasem robię taką wersję. 

Jedna roladka ma ok. 90 kcal



14 komentarzy:

  1. Jeśli miałabym podchodzić do łososia, to bez sosu chrzanowego, za duże wyzwanie na raz:) Ale pomysł jest przedni, warto wykorzystać:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj;) Delikatny krem chrzanowy świetnie komponuje się z łososiem (chrzanu nie może być zbyt dużo) .

      Usuń
  2. Już to lubię! Pycha! Trafiasz w moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ostatnio myślałam o takim kremie właśnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł, to jest naprawdę dobre!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis , także zapisuje do wypróbowania . Pozdrawiam serdecznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo dobra propozycja na przystawkę! w ogóle się nie dziwię, że znikają pierwsze

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetne roladki, a ja lubię wszystko co z chrzanem ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Gosiu ! Nie wiem,czy Cię to ucieszy, ale dostałaś ode mnie wyróżnienie:-)
    www.magnolia-rozmaryn.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Piękne zawijaski, ja z chrzanem bardzo chętnie, bo wprost uwielbiam. No i do ryby, moim zdaniem, taki sos jest jak znalazł z koperkiem naturalnie :-)
    Strasznie dawno nie jadłem łososia wędzonego na zimno odkąd zacząłem kupować takiego wędzonego na gorąco do sałatek.

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmm
    pyszności!
    muszę wypróbować koniecznie

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam,mniam.Z serkiem chrzanowym jeszcze nie próbowałam.Ja robię takie same roladki,tylko do serka dodaję pokrojone kapary ze słoiczka.Bardzo dobre połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  12. Witam od jakiegoś czasu obserwuję Pani stronę oraz konto na Facebooku. Jestem zachwycona przepisami jakie Pani podaje. Jeżeli mogę chciałabym się podzielić jak ja robię takie łososia. Mianowicie do serka dodaje drobno pokrojony produkty: imbir, jajko ugotowane na twardo, ogórki korniszone oraz koperek, na koniec doprawiam solą i pieprzem. Zawsze robiłam z serkiem Almette ale teraz na pewno będę robiła według Pani przepisu. Pozdrawiam serdecznie ;))

    OdpowiedzUsuń