poniedziałek, 2 września 2013

Jadłospis nr 14 na wtorek, środę i czwartek


JADŁOSPIS 
(wtorek, środa, czwartek)

Wtorek- łącznie ok. 1678 kcal
śniadanie: ok. 452 kcal
* jogurt naturalny 250 gram Tola z wapniem - ok. 150 kcal
* 1 kiwi - ok. 42 kcal
* 1 nektarynka ok. 55 kcal
* 3 łyżki mixu śniadaniowego - ok. 135 kcal

Kiwi i nektarynkę kroimy w kostkę. Dodajemy 3 łyżki mixu śniadaniowego, zalewamy jogurtem i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Całość to ok. 382 kcal


* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal

Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 280 kcal
* kanapka z 2 kromek razowego chleba posmarowanego masłem osełkowym z liściem sałaty lodowej, pomidorem, plastrem chudej szynki i serkiem naturalnym Almette - ok. 280 kcal

Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 376 kcal
* szklanka ugotowanego makaronu pełnoziarnistego penne - ok. 170 kcal
* 10 czarnych oliwek - ok. 40 kcal
* 10 kostek sera feta - ok. 30 kcal
* pomidor - ok. 26 kcal
* pół czerwonej papryki - ok. 30 kcal
* 1 łyżka oliwy z oliwek - ok. 80 kcal
* odrobina octu balsamicznego 


Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 90 kcal
* jedno duże jabłko - ok. 90 kcal

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok. 480 kcal
* leczo warzywne - porcja widoczna na zdjęciu ok. 180 kcal
200 gram fileta z kurczaka przygotowanego  - ok. 200 kcal 
* szklanka soku pomarańczowego - ok. 100 kcal


Środa - łącznie ok. 1678 kcal
śniadanie: ok. 375 kcal
* twarożek Piątnica - ok. 135 kcal
* łyżka miodu prawdziwego - ok. 40 kcal 
* 3 kromki razowego chleba z masłem osełkowym - ok. 200 kcal
* herbata owocowa bez cukru 


Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 280 kcal
* sałatka owocowa - 2 kiwi, 1 nektarynka, 1 banan - ok. 240 kcal

W międzyczasie kawa (ja się nie obejdę bez kawy) :ok. 70 kcal
* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal

Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 426 kcal
Sałatka z ryżem i kurczakiem 
* szklanka ugotowanego brązowego ryżu - ok.180 kcal
* 1 łodyga selera naciowego - ok. 6 kcal
* 4 łyżki kukurydzy konserwowej - ok. 60 kcal
* 100 gram grillowanego fileta z kurczaka (najlepiej z obiadu wtorkowego)- ok.  100 kcal
* 2 plastry ananasa w puszce - ok. 50 kcal
* świeży koperek, sól, pieprz
*  2 łyżki jogurtu greckiego - ok. 30 kcal

Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 110 kcal
* pojemniczek malin do podjadania - ok. 110 kcal

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok. 450 kcal
* tricolori tagliatelle - porcja widoczna na zdjęciu ok. 450 kcal




Czwartek - łącznie ok. 1685 kcal
śniadanie: ok. 385 kcal
* jogurt naturalny Tola 250 gram - ok. 150 kcal
* 1 banan - ok. 100 kcal
* 3 łyżki miksu śniadaniowego - ok. 135 kcal

Banana z jogurtem miksujemy na koktajl. Dodajemy ziarna i odstawiamy na 5 minut do napęcznienia. 

W międzyczasie kawa: ok. 70 kcal
* cafe latte - 100 ml mleka 2% (ok.50 kcal) , płaska łyżeczka cukru (ok.20 kcal) - ok. 70 kcal

Przekąska (jemy ok. godziny 10-11): ok. 260 kcal
* kanapka z 2 kromek razowego chleba posmarowanych masłem z plasterkiem pomidora, sałatą i chudą szynką - ok. 260 kcal 

Lunch zabierany do pracy (jemy ok. godziny 13-tej) : ok. 460 kcal
* Sałatka ( 2 garście roszponki, 2 pomidory, 5 rzodkiewek, 6 czarnych oliwek, 3 łyżki sosu winegret) - ok. 200 kcal
* kanapka z 2 kromek razowego chleba posmarowanych masłem z plasterkiem pomidora i chudą szynką - ok. 260 kcal

Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 207 kcal
* 300 gram białych winogron - ok. 207 kcal

Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok. 296 kcal
* dwa gołąbki - ok. 260 kcal
* 3 marchewki ugotowane na parze - ok. 36 kcal




1 komentarz:

  1. Jeśli obiadokolację zjemy koło godziny 17 czyli po powrocie z pracy to co i o której możemy zjeść na kolację? A może powinno się zmienić rozkład posiłków?

    OdpowiedzUsuń