środa, 11 maja 2016

Kurczak ze szparagami i pietruszką w sosie kokosowym!
























Danie, które sprawdzi się na absolutnie każdej uroczystej okazji. Pierwszokomunijnym obiedzie Twojego dziecka, urodzinach męża, czy romantycznej kolacji we dwoje. Kurczak ze szparagami i pietruszką w sosie kokosowym. Pyszne, niebanalne, zaskakujące w smaku.
Duszony w mleku kokosowym kurczak staje się kruchy i delikatny. Charakteru dodają mu użyte do marynaty przyprawy i warzywne dodatki. Szparagi i słodki korzeń pietruszki.
Wszystkie składniki doskonale się ze sobą komponują, tworząc ciekawą całość.
Polecam ;)


Kaloryczność:
Jedna pałka z kurczaka z łyżką sosu ma ok. 100 kcal



Składniki na obiad dla 4 osób:
* 10 pałek z kurczaka
* łyżeczka suszonego czosnku
* opakowanie ziół prowansalskich
* płaska łyżeczka soli
* łyżka klarowanego masła 
* 400 ml mleka kokosowego
* pęczek zielonych szparagów
* jeden dorodny korzeń pietruszki 

1. Czosnek, sól i zioła prowansalskie mieszamy w naczyniu. Pałki z kurczaka umieszczamy w plastikowym pojemniku, wsypujemy przyprawy, zamykamy pokrywę pojemnika i kilkukrotnie potrząsamy, aby kurczak dokładnie obtoczył się w przyprawach. Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. 
2. Pietruszkę kroimy w skośne pasy. Na klarowanym maśle podsmażamy kurczaka, dodajemy pokrojoną w kawałki pietruszkę i zalewamy mlekiem kokosowym. Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.



3. Szparagi kroimy w kawałki. Dodajemy do kurczaka. Dusimy ok. 10 minut. 
Sos można zagęścić, ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.

120 komentarzy:

  1. Małgosiu, a jakiej firmy mleko kokosowe polecasz? Wiadomo, że w sklepach jest mnóstwo takich, których skład nie jest najciekawszy. Jakie wybierać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ostatnio odkryłam w Piotrze i Pawle mleko kokosowe Real Thai- w składzie uwag !!! 95% kokosa i woda. NIC WIĘCEJ!!!!

      Usuń
    2. Bardzo dobre mleko. Jest w dużym litrowym pudełku i w małych. Czasem potrzeba 200 ml i żal otwierać duże opakowanie. Dobre jest też Aroy-d w puszce i kartonach.

      Usuń
    3. z rosmanna chyba najlepsze

      Usuń
    4. Mleko kokosowe można mrozic. Także śmiało kupuj litrowy karton :)

      Usuń
  2. Na maila nie piszę, bo pewnie zatrzęsienie i nie wiem, czy Pani zauważy, a sprawa pilniejsza, bo jestem w ciąży.
    Pytanie o dietę u Pani.
    Hashimoto (nietolerancja laktozy i glutenu), niska ferrytyna, słaba konwersja ft3 i ft4, rosnące TSH i p/ciała (anty TG),tragiczne D3 (suplementowane) i niespodziewajka w postaci ciąży (8 tydzień). Nie mam pojęcia jak jeść żeby nie tyć i żeby wszystko się wyrównało.
    Potrzebuję wyregulowania dietą, podejmuje się Pani takich przypadków? Mogę (przed ułożeniem diety) w razie potrzeby udostępnić wyniki.
    Dziękuję za odpowiedź.
    J.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 3,77 (dwa i pół tygodnia tygodniu temu 2,7). Przyjmuję Euthyrox.

      Usuń
    2. Ciąża zagrożona od 6 tygodnia, dodam. Obecnie koniec z plamieniami, jestem na prostej. Przyjmuję cały czas Luteinę na podtrzymanie.

      Usuń
    3. Moja ginekolog która także współpracuje ze mną (doradza przy pacjentach moich) zawsze mówi że przy TSH powyżej 2,5 ciąża musi być pod specjalnym nadzorem. Czy jesteś pod opieką dobrego lekarza?

      Usuń
    4. Trudne pytania Pani zadaje. Podobno tak. Jestem w ciągłym kontakcie telefonicznym z endo, zleca badania całej trójcy tarczycowej, d3, zwraca uwagę na ferrytynę i selen. Częste wizyty kontrolne i pytania o samopoczucie przy większych dawkach. Euthyrox 5x50, 2x25.
      Ginekolog też raczej z dobrą opinią. Z dużym doświadczeniem,z polecenia.

      Martwi mnie ta konwersja, ferrytyna i czemu TSH rośnie. Szukam pomocy w diecie.

      Usuń
    5. TSH powyżej 2,5 w ciąży wymaga substytucji hormonalnej. A Anonimowa ma Hashi i jest w ciąży, normalne,że TSH podskoczyło, trzeba zwiększyć Ehthyrox. Dodatkowo powinnaś przejść na Letrox skoro masz nietolerancje laktozy, Ethyrox ma laktoze w składzie a Letrox nie.

      Usuń
    6. Napisz do mnie na qchenneinspiracje@gmail.com

      Usuń
    7. Dobrze.

      Usuń
  3. Och, wygląda przepysznie. I jeszcze to mleko kokosowe, które uwielbiam w połączeniu z mięskiem. Już wiem, co zrobię w weekend na obiad. :)
    A tak poza tematem, to Gosiu mam pytanie: od jakiegoś czasu biegam. Pokonuję coraz to dłuższe dystanse, oczywiście na miarę swoich możliwości. Zawsze biorę butelkę wody i piję od razu po skończeniu treningu. A zaczęłam się zastanawiać, czy nie lepszy byłby izotonik np. Poweride lub Oshee. Czy lepiej zrobić np. wodę z miodem, szczyptą soli i cytryną i wypić taki "domowy" izotonik?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepsza będzie woda z kokosa. To kapitalny, naturalny izotonik.

      Usuń
    2. O, nie pomyślałam o wodzie kokosowej. Poszukam w sklepach. Dziękuję Gosiu! :)

      Usuń
  4. Małgosiu , nie sciągasz skóry z kurczaka ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dopiero przed jedzenie. Inaczej niepotrzebnie się wysusza.

      Usuń
    2. Jaki sens ma przyprawienie kurczaka i później zdjęcie skóry na której są przyprawy?

      Usuń
    3. Taki że przez 12 godzin marynowania przyprawa zdąży że tak powiem dojść do mięsa, a mięso się nie wysusza. Ale nic na siłę. Chcesz to zdejmij skórę.

      Usuń
    4. Ja zawsze odsuwam skórę z kurczaka, czy to z udek , czy z piersi i nacieram przyprawami mięso, a po upieczeniu zdejmuję. Mięso jest wtedy aromatyczne i nie jest wysuszone.

      Usuń
  5. Małgosiu, doradź mi proszę. Po treningu piję odżywkę białkową, kończę trening około godziny 19. Czy coś mam jeszcze zjeść po treningu? Razem z odżywką, od razu po treningu, jeść jeszcze jakieś węglowodany, a kolację około godziny 20? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Około 20-tej powinnaś zjeść kolację. Jeśli pijesz odżywkę białkową to wystarczy coś węglowodanowego np. makaron z grillowanymi warzywami lub np. zupa krem z makaronem lub grzankami.

      Usuń
  6. Hmmm, mięso wygląda jak ugotowane....pewnie b. zdrowe i lepsze niż pieczone co?

    A jaki dodatek do tego? Ryż, kasza jakaś??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda jak ugotowane bo jest ugotowane ;)
      Jako dodatek polecam klasyczne risotto.

      Usuń
  7. A mleko kokosowe ma byc jakie? Takie gęste z puszki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do dań tylko z puszki.
      To kartonowe tylko do koktajli, owsianek itp.

      Usuń
    2. Real Thai w kartonie nada się do tego dania :-) Polecam :-) Mleko w kartonie tej firmy jest identyczne jak mleko z puszki (składniki: ekstrakt kokosowy 85%, woda). To zupełnie inne mleko niż np. Alpro kokosowe w kartonie.

      Poza tym, można kupić śmietanę kokosową Real Thai (składniki: ekstrakt kokosowy 95%, woda). Podejrzewam, że to właśnie o niej pisała Gosia w jedym z komentarzy pod tym postem.

      Usuń
    3. Dziękuję :)

      Usuń
  8. Małgosiu co sądzisz o diecie IF, czyli jedzenie tylko w okienku zywieniowym? To jest szkodliwe, jeśli tak to w jaki sposób?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę mnie śmieszą takie teorie ;)

      Usuń
    2. Czemu Cie śmieszą? Jak taki nagły zastrzyk jedzenia wpływa np na jelita?

      Usuń
    3. Ja bazując na swoim doświadczeniu i doświadczeniu moich pacjentów widzę jak zbawienny wpływ na zdrowie i sylwetkę ma jedzenie regularne.

      Usuń
  9. a może być świeży czosnek zamiast suszonego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że każdy przepis można modyfikować wg własnych preferencji ;)

      Usuń
  10. Bardzo dziękuję za ten przepis. Mimo, ze kurczaka unikam, dla tej potrawy zrobię odstępstwo. Piękne połączenie, szparagi, pietruszka, kokos :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak zwykle wygląda bajecznie :) szkoda, że samym spojrzeniem nie można się najeść :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ile liczyć kcal na łyżkę sosu? Ok. 20? Bo jedna pałka mi wystarczy, ale łyżka sosu na pewno nie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Gosiu mistrzostwo świata!! Bardzo dziękuję Ci za ten przepis!

    OdpowiedzUsuń
  14. Przy Candidzie możemy pozwolić sobie na tę pyszność?

    OdpowiedzUsuń
  15. Gosiu czy na redukcji mogę wypić 2 kawy dziennie z odrobiną mleka bez słodzenia?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, ale staraj się dostarczyć w diecie więcej magnezu.

      Usuń
  16. Małgosiu, ja nie w temacie, ale mam problem dość duży dla mnie.

    Jeśli jestem głodna, a nie ma jeszcze pory głównego posiłku, to zjadam np. jabłko, gruszkę czy 2 małe kiwi. I wogóle mnie to nie syci. Wręcz przeciwnie, robię sie jeszcze bardziej głodna.
    Dlaczego tak się dzieje?? Co jest nie tak ze mną??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ponieważ zjadasz owoce. Jeśli musisz coś podjeść bo nie wytrzymasz do posiłku to wybieraj warzywa lub warzywne soki.

      Usuń
    2. Czyli ma to związek z cukrami owocowymi tak? I ze skokiem insulinowym??
      A jakie w takim razie warzywa pogryzać? Bo zapewne marchewka odpada ze wzgl. na dużo węgli....

      Usuń
    3. Surowa jest ok. Jedna ok. 150 g. Do tego np. rzodkiewka, ogórek.

      Usuń
  17. A to melko koskosowe to ma być takie gęste tłustsze? Czy lekkie jak w kartonach np z Rossana właśnie?
    Ewa :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Gosiu, czy mogłabyś podawać też przepisy na dania obiadowe, które można przygotowywać wieczorem, by tylko odgrzać dnia następnego?
    Jestem w domu po 17, rodzina umarła by z głodu czekając na botwinkę czy roladki ze szpinakiem.....:DD
    Gdyby można było dzień wcześniej coś zrobić to mąż czy dzieci poradziliby sobie z odgrzaniem i po klopocie.....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie Gosia ale moim zdaniem tu na blogu jest mnostwo takich dan ktore mozna przygotowac dzien wczesniej. To dzisiejsze tez bo kurczak lezy w sosie wiec nie wyschnie.
      Poadrawiam Iza

      Usuń
    2. Zgadzam się, wszystkie potrawki, duszone mięsa (takim to nawet na dobre wyjdzie), no wiadomo - zupy, roladki w sosie, nawet naleśniki.
      Robię czasem naleśniki z farszem z pieczarek (podduszone pieczarki, pietruszka, trochę żółtego sera), zawijam i układam w naczyniu żaroodpornym. Na drugi dzień do piekarnika i tam się odgrzewają (pod przykryciem, żeby nie wyschły), bez żadnego tłuszczu. Fajnie do nich pasuje sos czosnkowy i jakaś surówka. Myślę, że spokojnie można tak zrobić z Gosinymi naleśnikami ze szpinakiem czy z mięsem.

      Usuń
  19. Gosiu z innej beczki-w Biedrze są czekolady bezglutenowe o składzie:masa kakowa minimum 35,5%, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, śmietanka w proszku z mleka, emulgator: lecytyny (z soi). Czy mogę poczęstować osobę z celiakią taką czekoladą? czy ta miazga kakaowa jest ok?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mało tej masy kakaowej ale odpowiadając na pytanie - tak.

      Usuń
    2. a propo czekalody..po;ecasz jakąś mleczną? jak już jeść od czasu do czasu to dobrą. Tylko jaką?

      Usuń
  20. Małgosiu, czy jak zrobię koktajl owocowy + mleko kokosowe ok godz 7.00 a wypije go gdzieś po 9.00 to bedzie duza strata wit. z owoców?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ale wlej go do uprzednio schłodzonego w zamrażarce kubka termicznego.

      Usuń
  21. właśnie kupiłam szparagi i się zastanawiałam do czego je podać:))super przepis -jutro będą na obiad:))

    OdpowiedzUsuń
  22. Malgosiu lepiej brac witamine D complex . ( D3 plus D2) czy po prostu D3 ? wie, ze teraz nie jest sezon na wit. D, ale ciekawi mnie to ;) Ania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. D3 wystarczy ale teraz kiedy mamy taką piękną pogodę nie ma potrzeby ;)

      Usuń
  23. Czym można zastpić mleko kokosowe?

    OdpowiedzUsuń
  24. Malgosiu czy herbata hoiboos wyplukuje mineraly z organizmu? Pije 1 raz dziennie w 500 ml kubku z 1 lyzki stolowej.

    Czy w ogole wart pic roiboos?

    Danka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wypłukuje, bez obaw możesz pić.

      Usuń
    2. Dziekuje! A czystek tez 500 ml zrobiony z lyzki stolowej suszu tez moge pic bezpiecznie? Tzn. Ile miesiecy np ?

      Usuń
    3. Rooibos to nie herbata, bo nie zawiera teiny. Pozdrawiam.

      Usuń
  25. Gosiu, czy słyszałaś o https://www.doz.pl/apteka/p109318-Mamadha_premium_kapsulki_60_szt czy można zażywać z myślą o zajściu w ciążę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O jakiejkolwiek suplementacji w ciąży powinien decydować lekarz biorąc pod uwagę badania krwi (także biochemię).
      Osobiście nie popieram suplementacji bez wskazań, tylko dlatego że jesteśmy w ciąży.

      Usuń
    2. jeszcze nie jesteśmy:)

      Usuń
  26. Zrobiłam wczoraj, ale z piersią z kurczaka i podałam z kaszą pęczak. Przepyszne! God bless Qchenne Inspiracje!

    OdpowiedzUsuń
  27. Gosiu jestem z Tobą prawie od samego początku;-) Fantastycznie się rozwijasz i dosłownie rozkwitasz kuchennie!! pozdrowienia i dzięki

    OdpowiedzUsuń
  28. Gosiu,mam pytanie otóż jem 5 posiłkow dziennie w odstępach co ok 3 godz. sniadanie 7:30 i np II sniadanie nie raz 10:30 nie raz 10:40 zalezy jak skonczy mi sie odprawa czy to zle ze wtedy ten odstep jest 3 godz i 10 min ?

    OdpowiedzUsuń
  29. jeszcze mam takie pytanie Gosiu,zmieniam prace wyjezdzam zagranice a jem 5 posilkow dziennie w odstepach co 3 godziny ( codziennie cwicze,z waga nie mialam nigdy problemow) i tak bede musiala wstawac o 3:00 więc jakbym jadła tak śniadanie 3:30 i pozniej 6:30 przekaska,9:30 przekaska,12:30 obiad,15:30 przekaska,18:30 kolacja to bedzie taki rozklad dobry? i wiadomo,że tak moge tez nie wstrzelic sie do tych posilkow co do minuty czy wtedy jest to problem jesli spoznie sie tez 5-10 min czy wazne jest z dokladnoscia co do minuty? Bylabym wdzieczna za odp:)

    OdpowiedzUsuń
  30. Gosiu będąc głodna jak wilk najadłaś się taką malutką porcją jak na zdjęciu na fb? ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Porcja wydaje się mała. To cała połówka fileta z kurczaka.

      Usuń
  31. Małgosiu,czy jesteś doradcą żywieniowym, nie dietetykiem? Zastanawiałam się na Akadamią Dietetyki,którą polecałaś, a teraz mam wątpliowści. Czy ta szkoła daje uprawnienia dietetyka? Proszę uprzejmie o poradę.pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dietetykiem ale wolę określenie doradca żywieniowy. Dietetyk kojarzy się głównie z odchudzaniem, a moja działalność jest dużo szersza.

      Usuń
  32. Pani Malgosiu a czy jesli dodajemy blonnik witalny do koktajlu to przed zblendowaniem czy lepiej po by polykac go w calosci?;)

    OdpowiedzUsuń
  33. Dziś zrobiłam na obiad. Mięsko musiało się dłużej gotować niż w przepisie ale wyszło pyszne. Niestety nie dało się poprzestać na łyżce sosu :p Cały zjedzony razem z ziemniakami i świeżym koperkiem.

    OdpowiedzUsuń
  34. Małgosiu proszę pomóż. W wymazie wyszła mi bakteria enterococcus faecalis. Jutro wybieram się do lekarza. Poradź proszę jak mogę wesprzeć leczenie wg Medycyny naturalnej? Co jeść i suplementować. Z góry dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Stosuj dietę identyczną jak przy candidzie.

      Usuń
    2. Dziękuję

      Usuń
  35. Małgosiu a ja mam taki problem. Otóż jestem bardzo szczupła i kiedy rano wstaje, mój brzuch jest idealnie płaski. Po śniadaniu, które zazwyczaj jest lekkie nieznacznie jego wygląd sie zmienia. Ale wieczorem, niezależnie od tego co zjem w ciagu dnia, mój brzuch jest taki wydęty i wyglądam jakbym była cięższa o pare kilo. Dodam ze odżywiam sie zdrowo i brzuch jest taki duży codziennie, nieważne co jem przez cały dzień. Czy można to jakoś zmienić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto by było zrobić testy na nietolerancje pokarmowe. Diagnozę zaczęłabym od tego.

      Usuń
  36. Jeśli osoba zdrowa powinna spożywać 45% węglowodanów to czy to jest procent z uwzględnieniem błonnika, czy bez niego?

    OdpowiedzUsuń
  37. witaj Gosiu:) chciałam Cię zapytać co sądzisz o truflach domowej roboty: ugotowana kasza jaglana, kokos i ksylitol-można sobie na takie pozwolić czy lepiej sobie darować?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czyli smacznie i zdrowo☺nikt mi nie wierzy ze sa z kaszy

      Usuń
    2. Oo jak je robisz?

      Usuń
  38. Małgosiu podpowiedz troszkę.
    Staram się jeść zdrowo wg Twoich przepisów 50% a 50% posiłków wymyślam, ale wg zasad nie smażę, nie panieruję mięsa, ziemniaków prawie nie jemy, na śniadanie albo owsianka z jogurtem albo jajecznica na łyżce masła albo 2 kromki chleba orkiszowego z wedliną, kolacja to zazwyczaj mocarella z pomidorami albo jajko po burgundzku, czasem zdarza się grzeszek w postaci piwa, loda lub batonika. Piję dużo wody. A ani grama w dół nie idzie. A nawet do góry. Z mięsa to tylko drób i ryby. Kasz dużo i warzyw. Ważę 65kg przy 164cm wzrostu mając 34 lata. Tarczyca w porządku. Może jeść jeszcze mniej? kasza na obiad to 50g suchej i ok 120g mięsa lub sera i kopa warzyw.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo często się spotykam z takimi przypadkami w mojej pracy. Niby wszystko ok, a waga stoi. Kluczem są proporcje i ustawienie jedzenia w ciągu dnia. Mam klientów którzy zamawiają dietę aby nauczyć się jak rozkładać posiłki w ciągu dnia. Jak komponować.
      W Twoim przypadku zrobiłbym jeszcze TSH i nietolerancje aby sprawdzić czy nic Cię nie blokuje.

      Usuń
    2. THS robiłam i mam w normie.
      Co do proporcji trzymam się:
      śniadanie 70g chleba, 50g białka
      2 śniadanie 70g węglowod, 30g białka
      obiad 50g kaszy lub 200g ziemniaków i 120g białka
      kolacja jak śniadanie.

      Usuń
    3. Czy to jest dobra rozpiska?

      Usuń
  39. Witam czym można zastąpić pietruszkę, bo nie specjalnie ją lubię??? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  40. Jeju , zadam glupie pytanie...
    Gosia czy takie pałki z kurczaka kupujesz w normalnym miesnym???
    Do rosołu staram sie kupowac kurczaka " bez gmo" ile w tym prawdy to oczywiście nie wiemy.
    Ale od dłuższego czasu nie kupuje w ogóle części z kurczaka.
    Tylko czy stanie nam sie coś jak zjemy???
    Pewnie nie, tylko jakos mam taką blokadę
    :/

    OdpowiedzUsuń
  41. Małgosiu kiedy będzie książka?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rewelacja. I pomysł na świąteczny prezent z głowy:) Czekam z niecierpliwością.

      Usuń
  42. Dzień dobry,
    Czy mogą być białe szparagi?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  43. Dzień dobry,
    Czy mogą być białe szparagi?
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  44. Przepyszne danie! Wszyscy jestesmy zachwyceni kompozycja smakow! Ja rowniez nie przepadam za pietruszka ale postanowilam zaufac Malgosi i co tu mowic: niebo w gebie!;)
    Malgosiu dziekuje ze dzielisz sie z nami swoimi przepisami, dla nas to prawdziwe wzbogacenie. Pozdrawiam cieplutko, Sandra

    OdpowiedzUsuń
  45. Małgosiu jutro robią pałki z kurczaka w sosie kokosowym ale mam pytanie czym zastąpić szparagi w przyszłości, gdy już nie będą tak łatwo dostępne? Fasolką szparagową?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Selerem naciowym lub zwykłym bulwiastym.

      Usuń
    2. OKI, dzięki serdeczne. Smaczniutki ten kurczak, bardzo wyrafinowany smak :)

      Usuń
  46. Pani Małgosiu! Czy można to danie przyrządzić w piekarniku w naczyniu żaroodpornym? Zakupiłam wszystkie potrzebne składniki a mąż oznajmił, że rano rozwarstwiło nam się dno od patelni...

    OdpowiedzUsuń
  47. Popatrzyłam i od razu zgłodniałam. Ach! Wygląda niesamowicie, ale połączenie kurczaka z sosem kokosowym budzi we mnie mieszane uczucia. Ciekawe czy warto.

    OdpowiedzUsuń