Dania z rybą




Pieczona polędwica z dorsza w towarzystwie sałatki z duszonego fenkułu! Elegancka kolacja z rybą w roli głównej!






Pstrąg z gruszką, śliwką, migdałami, cynamonem, imbirem i miodem

Penne z łososiem i warzywami w sosie jogurtowym

Fit dorsz z piekarnika - soczysty i aromatyczny

Bezglutenowa pasta z tuńczykiem,pomidorami, kaparami i cukinią

Pstrąg w sosie orzechowym

Dorsz na maślanych szparagach

Łosoś w sosie Teriyaki z glazurowaną, młodą marchewką

Przepisy FIT: Delikatny filet z dorsza w sosie szpinakowym

Sandwich samo zdrowie

Pulpeciki z łososia w sosie śmietanowo - koperkowym

Tricolori tagliatelle z wędzonym łososiem i warzywami

Spaghetti z łososiem, cukinią i młodą marchewką

Pstrąg ze szpinakiem i ziołowo - czosnkowym masełkiem

Roladki z łososia z kremem chrzanowym

Placuszki z kaszy jaglanej z imbirem,anchois i serem roquefort

Łososiowe kąski w miseczce z ciasta francuskiego

Dorsz w płatkach migdałowych podany z zapiekanką

Krem z porów i łososia norweskiego z imbirem i grzankami

Dorada z patelni ze słodką glazurowaną marchewką ....

Penne z łososiem w sosie beszamelowym z limonką i koperkiem

Puszysty omlet z wędzonym łososiem skropionym limonką

11 komentarzy:

  1. Małgosiu podasz jakiś fajny przepis na tuńczyka z puszki, może zapiekany z warzywami ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiem czy fajny ale jest bardzo prosty i szybki!
      Ja do tuńczyka z puszki gotuje kaszę jaglaną i mieszam to ze sobą a obok mam pokrojone pomidorki :-)

      Usuń
  2. Nie mogę znaleść pasty z makreli. Bede wdzieczna za podpowiedz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Małgosiu droga, czy będzie więcej z przepisów z rybą? Takich pośrodku, pomiędzy rybą z pary albo w sosie szpinakowym, a rybą z mąką i smażoną albo w panierce... i żeby można je było jeść na co dzien... :) Plisss ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Będzie :-) teraz po wizycie w Hotelu Lidia to mam tyle inspiracji na dania z ryb że będzie co robić :-)

      Usuń
  4. Małgosiu droga, robiłam Twoją rybkę w panierce z migdalami albo smażonego pstrąga bardzo często ciesząc się, że jem pysznie rybki, a później w komentarzach wyczytałam, że pod taką postacią ryb nie mogę jeść zbyt często. W sumie powinnam wiedzieć, bo w Twoich jadłospisach takich ryb raczej nie ma, ale są na blogu i się zasugerowałam.... Mam wielką prośbę, jeśli wrzucasz taki przepis na coś np. ''raz na tydzień czy ''od czasu do czasu'', plis zaznacz to może w poście, a jak nie to może w pierwszym komentarzu, jak często można jeść takie danko...

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja mam pytanie odnośnie nieszczęsnego, wszechobecnego łososia. Nie znoszę go w żadnej postaci - wędzonego. pieczonego, gotowanego etc. ale bardzo lubię inne ryby. Czym zastępować tego różowego, ohydnego planktonożercę? :) Zarówno do dań na ciepło jak i w wersji wędzonej. Ola

    OdpowiedzUsuń
  6. a jak z wędzonym pstrągiem też może być ???

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepisy świetne, ale szkoda, że tak dużo tu łososia, za którym nie przepadam. Brakuje mi śledzi, dorsza, dorady, pstrąga, i rekina nawet. Teraz na szczęście można kupić już coraz więcej ryb chociaż moje ukochane świeżo grilowane sardynki są poza zasięgiem.

    OdpowiedzUsuń
  8. Droga Małgosiu a może masz jakiś przepis na dietetyczne kotleciki mielone z ryby? Będę wdzięczna.

    OdpowiedzUsuń